Hyperbare zuurstof Therapie

Waarom hebben we zuurstof nodig?

Er is energie nodig om te denken, te lopen, te praten en zelfs om helemaal niets te doen.  Ons lichaam maakt energie door voedsel te ‘verbranden’. Ook voor deze verbranding is zuurstof nodig. Alleen al om onszelf warm te houden, hebben we energie nodig.

Het belangrijkste doel van zuurstofbehandeling is het verhogen van de levensverwachting. Extra zuurstof zorgt dus voor een betere kwaliteit van leven. Bovendien gaat sporten beter en wordt snelle vermoeidheid verminderd en kunnen we sneller herstellen.

Wat is het principe van hyperbare zuurstoftherapie?

Onder normale omstandigheden komt slechts 21% van de zuurstof in de lucht gemakkelijk in de rode bloedcellen en wordt getransporteerd terwijl de rode bloedcellen bewegen. De hoeveelheid zuurstof opgelost in het bloed is erg klein, vaak veel te weinig dan de behoeften van het menselijk lichaam.
Hoe hoger de gasdruk, hoe gemakkelijker het gas oplost in de vloeistof. Daarom zal zuurstof onder hoge druk met een hoge zuurstofconcentratie gemakkelijker in het bloed worden opgelost zodat het kan voldoen aan de behoeften van het menselijk lichaam.

Onze zacht zittende hyperbare kamer is een speciaal medisch en sportapparaat voor hyperbare zuurstoftherapie. We hebben een zachtzittende model en het zachtliggende model. 

Een van de onderscheidende kenmerken van de zitcabine is dat deze een in hoogte verstelbare stoel in de cabine heeft voor een optimaal comfort. 

Men kan in de cabine genieten van zuurstoftherapie terwijl ze werken met een computer, laptop of tablet. Of je doet gewoon een powernap tijdens de sessie. 
 

Voordelen

  • Voor atleten kan het spiervermoeidheid verlichten, de fysieke kracht herstellen en sportblessures verminderen.
  • Zuurstofsuppletie heeft een goed effect op het elimineren van vermoeidheid, het verlichten en het beschermen van de hersenen.
  • Voor mensen van middelbare leeftijd en ouderen kan het het gebrek aan zuurstoftoevoer compenseren, veroorzaakt door de achteruitgang van de fysiologische functie, en het zelfgenezend vermogen verbeteren.
  • Voor vrouwen kan het aanvullen van zuurstof het metabolisme van huidcellen verbeteren, melanine verminderen en de huid verfraaien.
  • Het verbetert de zuurstofdiffusiecapaciteit van het bloed, waardoor de hypoxietoestand van het lichaam wordt verbeterd. Vermoeidheid, verminderd werkvermogen, vermoeidheid, slapeloosheid, verlies van eetlust, enz. kunnen worden verlicht.

    Anti- en omgekeerde veroudering - Vermindert stress en beschermt de hersenen - Vermindert sportblessures en pijn - Verbetert het werkvermogen en het energieniveau - Versterkt het immuunsysteem en bestrijdt infecties - Verbetert de bloedstroom en sportprestaties - Verbetert de stofwisseling en verfraai de huid.
     

Hoe werkt de hogedrukzuurstof cabine?

De compressor comprimeert de lucht in de cabine om een ​​hogedrukomgeving te vormen, en vervolgens  stroomt de zuurstof met hoge concentratie de cabine in. Ten slotte worden de temperatuur en vochtigheid van de kamer aangepast door de koelmachine om een ​​comfortabele behandelingsomgeving te creëren. De cabine kan binnen en buiten worden geopend en gesloten, en er is een dashboard binnen en buiten om de luchtdruk waar te nemen. Tegelijkertijd is elke cabine uitgerust met twee constante drukkleppen om een ​​constante luchtdruk in de cabine te garanderen. Om veiligheidsredenen hebben we binnenin ook een noodoverdrukventiel geïnstalleerd om de druk snel te ontlasten en de veiligheid te garanderen.
 
Naast de mogelijkheid om een cabine aan te schaffen voor thuis of op uw bedrijf is het mogelijk een cabine te huren. Minimaal voor een periode van 3 maanden. 
 
Voor meer informatie mail: info@feelgoodclubs.be dan nemen wij z.s.m. contact met u op.